2016. november 7., hétfő

Kiverte a biztosítékot Kelemen „elmúltkilencvennyolcévezése”

Az RMDSZ elnökének vasárnapi nyilatkozatára, miszerint „az erdélyi magyarság számára 1918 a veszteség éve volt” elsőként Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt elnöke reagált.


1918-as egyesülés, Erdély, Erdély. A jövő!, Gyulafehérvári Nyilatkozat, Kelemen Hunor, parlamenti választások, RMDSZ, Románia, Liviu Dragnea
Kelemen Hunor felszólal az RMDSZ kampányindító nagygyűlésén — Fotó: Biro István/MTI
Dragnea szerint Kelemen Hunor Tőkés László kottájából játszik.

Remélem, hogy hallani fogom Kelemen Hunortól azt, hogy az 1918-a egyesülés egy győzelem volt a romániai magyarok számára is” — jelentette ki vasárnap este az SZDP elnöke a Realitatea tévében.
Több mint szerencsétlen Kelemen Hunor ezen kijelentése. (...) Ő azt állítja, hogy nekik előnytelen volt az egyesülés. Mert ők kik? Ők szintén román állampolgárok. Mert remélem, hogy a magyar nemzetiségű román állampolgárokra gondolt, nem pedig magyarországi állampolgárokra, mert akkor súlyos a dolog. Nem értek egyet ezzel a nyilatkozattal. Az egyesülés a román nemzetnek egy győzelem volt, Kelemen Hunor egy Romániában bejegyzett párt elnöke, ezért remélem, hogy hallani fogom Kelemen Hunortól azt, hogy az 1918-a egyesülés egy győzelem volt a romániai magyarságnak is” — mondta Dragnea.

„Ezt nem felejtem el!”


Az SZDP elnöke szerint ezzel a kijelentésével Kelemen Hunor mintha Tőkés László szóhasználatát venné át.


Több szavazatot akar? A szavazatai mindenképpen biztosítva vannak, a nyilatkozat pedig megmarad. Én nem felejtek” — mondta Dragnea.

Hirdetés ________________________________________________

Evilági, Orbán Ferenc, az Evilági 5 éve, Sepsiszentgyörgy
 _____________________ Az Evilági öt éve — születésnapi koncertek

Az RMDSZ jelölteit bemutató kolozsvári nagygyűlésen, Kelemen Hunor úgy fogalmazott: 98 év után eljött az ideje, hogy a román többség betartsa a nemzetiségek egyenlőségére Gyulafehérváron tett ígéreteket.
Közeledik 2018, amikor a nagy egyesülés 100 éves évfordulóját tartják. Nem mindegy, hogy mi milyen lelkiállapotban leszünk tanúi ennek az eseménynek. 100 év, négy generáció telt el azóta, hogy azokat az ígéreteket tették. Legyen világos: 1918 számunkra egy vereség volt. Nem lehet elfelejteni ezt a fájdalmat, amit ez a vereség okozott. De ahogy mások is túlléptek ezen, nekünk is túl kell lépnünk, és folytatnunk kell a munkát. Nekünk is, mint a minket megelőző generációknak, azt kell mondanunk, hogy van esély, az értékekre kell koncentrálnunk, az erdélyi értékekre, hogy érdemes jövőt építenünk ebben az országban” — mondta Kelemen.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Agerpres/vhegy