2016. november 9., szerda

Iohannis is gratulált Trumpnak

Levélben gratulált Donald Trumpnak elnökké választásához szerdán Klaus Iohannis román államfő, és együttműködési készségét hangsúlyozta az Egyesült Államok leendő elnökének.


amerikai elnökválasztás, Donald Trump, Hillary Clinton, Klaus Iohannis, Románia
Donald Trump — Fotó: Peter Foley/EPA/MTI
Iohannis megerősítette: Románia el akarja mélyíteni kétoldalú kapcsolatait és védelmi együttműködését az Egyesült Államokkal, amelynek megbízható stratégiai szövetségeseként fog a továbbiakban is fellépni, ennek minden következményével együtt.

Románia tisztában van azzal, hogy hozzá kell járulnia a régió és a világ stabilitása érdekében tett közös erőfeszítésekhez, készen áll és képes is arra, hogy elmélyítse védelmi együttműködését az Egyesült Államokkal” — írta a román elnök, hozzátéve: gazdasági téren is kamatoztatni szeretné az Egyesült Államok és Románia közötti stratégiai partnerséget.

Iohannis kifejezte „teljes együttműködési készségét” az új amerikai elnökkel a közös célok, és a transzatlanti kapcsolatok erősítése érdekében, arról biztosítva Trumpot, hogy az Egyesült Államok számíthat Romániára a demokrácia, az emberi jogok és jogállamiság védelmében.

Donald Trump elnökké választásához Lazăr Comănescu román külügyminiszter is gratulált, kifejezve Románia eltökéltségét a transzatlanti együttműködés erősítése terén.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI