2016. november 14., hétfő

Halálos munkabaleset a rétyi Schweighoferben

Tizenkilenc éves fiatalember halálát okozó balesetet vizsgál ki a Kovászna megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség a Holzindustrie Schweighofer rétyi gyárában — jelentette az Agerpres.


Holzindustrie Schweighofer, rétyi fűrészüzem, munkabaleset, fafeldolgozó üzem
Forrás: Holzindustrie Schweighofer
Dumitru Marinescu főfelügyelő-helyettes tájékoztatása szerint a balesetben elhunyt munkás sepsiszentgyörgyi zágoni volt és legálisan dolgozott a gyárban.

Hétfőn egy szakértői csoport fogja a helyszínen kivizsgálni a pénteken hajnalban történt baleset körülményeit.

A vállalat sajtóirodája által kiadott közleményben Holzindustrie Schweighofer „szerencsétlen incidensnek” nevezi a balesetet egy. Mint írják, a baleset után az összes illetékes hatóságot értesítették: a rendőrséget, a készenléti felügyelőséget és a munkaügyi felügyelőséget is, minden támogatást biztosítva számukra a kivizsgálás folyamatában.
A Holzindustrie Schweighofer elkötelezett védelmezője a a munkahelyi biztonságnak, az alkalmazottak testi és lelki épségének. Az alkalmazottak biztonságára az egészségbiztosításon túl a munkavédelmi felszerelés és az időszakos kötelező felkészítések révén is gondot fordítunk. Mindent megteszünk a nemkívánatos események körülményeinek kiderítése és jövőbeni megakadályozása érdekében” — olvasható a közleményben.
FRISSÍTÉS: Dumitru Marinescu főfelügyelő-helyettes kedden az Agerpres hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy a fiatalember egy farakás és egy nagy rakodógép közé szorult, a gép nyomta halálra. Azt is elmondta: a férfi zágoni volt. (Az első tájékoztatások szerint a munkabalesetben elhunyt személy sepsiszentgyörgyi volt.)
A kivizsgálásnak még nincs vége, de nagy vonalakban körvonalazódott már, hogy mi történt: az áldozat leszállt az általa vezetett munkagépről, hogy helyére tegyen néhány földre esett fadarabot, amikor egy másik rakodógép hátulsó vége és a farakás közé préselődött (...) A gép vezetője rögtön megállt, hogy elsősegélyben részesítse, és amikor a mentő megérkezett, még volt pulzusa, de már nem lehetett megmenteni” — részletezte a főfelügyelő-helyettes, hozzátéve, hogy minden kétséget kizáróan munkabaleset történt.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres