2016. november 5., szombat

Halálos tömegbaleset az A2-esen

Huszonkilenc gépjármű — köztük két mikrobusz — ütközött egymásnak az A2-es autópályán szombaton reggel; a balesetben hárman életüket vesztették, 57-en megsebesültek, közülük többen súlyos állapotban vannak.


tömegbaleset, tömegbaleset A2, Románia, autostrada soarelui,
A sűrű köd miatt gyenge volt a láthatóság — Forrás: Digi24
A rendőrség tájékoztatása szerint két karambol történt nagyon közel, mindössze 3-4 méternyire egymástól; a tömegkarambol oka a sűrű köd, illetve az időjárási körülményekhez képest túl nagy sebesség.

A karambol a Bukarestet a tengerparttal összekötő sztráda 67-es kilométerszelvényénél, Lehliu térségében történt, a Konstanca felé vezető oldalon.

A helyszínre tűzoltók, rohammentősök, mentőautók érkeztek Bukarestből, Călăraşi-ból és Konstancáról; a köd miatt a SMURD helikoptereit nem lehetett használni a mentésben. Valamennyi sérültet a legközelebbi, onnen később bukaresti kórházakba szállítottak — 16-an közülük megtagadták ezt —, a szerencsétlenség helyszínén már csak a három holttest maradt.

A karambol a Bukarestet a tengerparttal összekötő sztráda 67-es kilométerszelvényénél, Lehliu térségében történt, a Konstanca felé vezető oldalon.

Vizsgálódnak az ügyészek


A tömegbaleset kapcsán bűnügyi vizsgálatot indított gondatlanságból elkövetett emberölés és testi sértés miatt Lehliu település bírósági ügyészsége.


A kivizsgálásnak egyelőre nincs konkrét gyanúsítottja, az ügyészek a vizsgálat kezdeti fázisánál tartanak, laboratóriumi mintákat vesznek a balesetben érintett személyektől, többek közt a vérükben lévő alkoholmennyiség megállapítására.

A forgalom közel 9 óra lezárás után indult újra a Nap Autópályájának is nevezett A2-es sztrádán. Estére újabb rossz hír érkezett a karambollal kapcsolatban: még egy sebesült meghalt, így a halálos áldozatok száma 4-re emelkedett.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Agerpres/Digi24/MTI/vhegy