2016. november 21., hétfő

Erdélyben turnéznak a magyar nóta nagyágyúi

nótaest, Kolostyák Gyula, magyar nóta, Vadász Károly, Rajkó Zenekar, 100 Tagú Cigányzenekar, Szép vagy gyönyörű vagy Magyarrszág

Négy erdélyi városban, „Szép vagy, gyönyörű vagy, Magyarország” címmel tart rendkívüli nótaestet két igazi sztárfellépő — igen, a nótának is megvannak a maga sztárjai.


A csodálatos orgánumú Kolostyák Gyula, Aranykoszorú-díjas — a műfaj Oscarja — nótaénekest Vadász Károly cimbalomművész, a Rajkó Zenekar és a 100 Tagú Cigányzenekar egykori szólistája, és kiváló zenekara fogja kísérni. Mindkettőjükről tudni kell, hogy alig van nap, amikor ne szerepelnének a Nóta-, a Sláger-, vagy a Duna tévé valamelyik műsorában. Ami még közös bennük: számtalan versenyt megnyertek, és körbeturnézták a világ összes magyarlakta települését.

Mielőtt felsorolnák néhány dalt a repertoárból, csak annyit, hogy a magyar nóta egyéni szerzőktől származó lírai dal, énekes műzene, sok népi elemmel, ezért népies műdalnak is nevezik. De ha címeket mondok, akkor azok is kedvet kapnak hozzá, akik számára esetleg eddig idegen volt, mert az Ott ahol zúg az a négy folyó, az Akácos út, az Erdélyországban van az én hazám, és sorolhatnák tovább, mind a műfaj gyöngyszemei. Az est folyamán elhangzanak majd operett-részletek, népdalok, katonadalok és olyan virtuóz zenekari darabok is, mint a Monti csárdás vagy a Pacsirta, tehát mindenki megkapja a neki tetsző muzsikát.

Ezt a zenei eseményt nem szabad kihagyni! Mindenkit várnak a koncertekre:
  • Sepsiszentgyörgyön, november 22-én, kedden 19 órától a Székely Mikó Kollégium Konferenciatermében;

  • Kézdivásárhelyen, november 23-án, szerdán 19 órától a Vigadó Művelődési Házban;

  • Csíkszeredában, november 24-én, csütörtökön 19 órától a Szakszervezetek Művelődési Házában kerül sor;

  • Brassóban, november 25-én, pénteken, 19 órától a Redut Művelődési Központban.

A jegyek ára 20 lej, elővételben az alábbi helyszíneken vásárolhatók meg:

  • Sepsiszentgyörgyön a Városi szervezőirodában — tel. 0267 312 104, 0737 837 097

  • Kézdivásárhelyen a Vigadó jegypénztárában — tel. 267 362 002, 0267 360 179

  • Csíkszeredában a Művelődési Ház jegypénztárában — tel. 0266 311 295

  • Brassóban, a Brassói Lapok szerkesztőségénél és a Demokrácia Központban.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Közlemény