2016. november 2., szerda

Dragnea hallani sem akar az RMDSZ-ről

Nem hajlandó az RMDSZ-szel kormányozni a december 11-ei parlamenti választások után a Szociáldemokrata Párt elnöke.


kormányalakítás, RMDSZ, PSD, parlamenti választások, Liviu Dragnea,
A régi „szép” idők: Kelemen Hunor, Victor Ponta, Borboly Csaba és Liviu Dragnea Csíkkozmáson — Forrás: MTI
Liviu Dragnea az Antena 3 hírtelevízió kedd esti műsorában kijelentette: egyedül a Liberálisok és Demokraták Szövetségével (ALDE) tudja elképzelni a szövetséget.

Dragnea abban bízik, hogy a Călin Popescu Tăriceanu vezette párttal együtt az SZDP meghaladja az 50%-os támogatottságot, és kormányt alakíthat majd.

A műsorvezető kérdésére, hogy egyáltalán felmerül-e az RMDSZ-szel való tárgyalás lehetősége, Dragnea tagadó választ adott.
Miért beszélünk erről? Nem akarok az RMDSZ-szel kormányt alakítani. Pont!” — mondta az SZDP elnöke.
Dragnea határozott állásfoglalása azért meglepő, mert az utóbbi hónapokban az SZDP és az ALDE több magas rangú politikusa úgy nyilatkozott, hogy közösen alakítandó kormányukba — a választási eredmények függvényében — az RMDSZ-t is bevonnák. Tăriceanu augusztusban még arról beszélt, hogy az SZDP-nek és az ALDE-nak mindenképpen érdemes koalíciós ajánlattal megkeresnie az RMDSZ-t „egy szélesebb parlamenti többség” kialakításának érdekében.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke több ízben leszögezte: a magyar érdekképviselet a voksolás előtt senkivel sem köt választási szövetséget.

Dragnea ugyanakkor azt se tartotta elképzelhetőnek, hogy a Nemzeti Liberális Párttal alakítson kormányt, mert a liberális párt politikusai és az SZDP közötti kompatibilitás és együttműködés szerinte teljesen lehetetlen.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Agerpres/MTI