2016. október 12., szerda

Medve sétált Nagyszeben központjában — VIDEÓ

Egy magányosan bolyongó medvebocs tűnt fel szerda reggel Nagyszeben belvárosban nagy riadalmat keltve a járókelők körében, akik azonnal riasztották a hatóságokat.


barna medve, Nagyszeben,
Nem mindennapi látvány: medve a háztetőn — Forrás: România TV
A környéket rendőrök, csendőrök és tűzoltók fésülték át, munkájukat az állatkert alkalmazottai segítették.

Némiképp nehezítette a dolgukat, hogy az emberek figyelmen kívül hagyták a rendőrség azon felhívását, hogy kerüljék a környéket, pillanatok alatt kíváncsiskodók százai gyűltek össze.

A riadt állat felmászott a háztetőkre, és egyik háztetőről a másikra ugorva próbált kijutni a lakott területről. Egy gyárudvarba menekült, ott lőtték le, miután állítólag megpróbálták altatólövedékkel ártalmatlanítani.

VIDEÓ — Csak erős idegzetűeknek!: Gyakorlatilag kivégezték a védtelen állatot.

Cristian Roman, Szeben megye prefektusa az Agerpres hírügynökségnek elmondta, indokolt volt éles lövedéket használni, de a hatóságok ennek ellenére bűnügyi dossziét nyitottak a fegyverhasználat miatt.A medve nem az állatkertből szabadult, hanem a várossal szomszédos erdőből tévedt a lakott területre, és éjszaka a város főterére is bejutott. Az órák óta a belvárosban sétafikáló medve senkit nem sebesített meg.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.