2016. október 13., csütörtök

Tiltakoznak a medvebocs lelövése miatt

A bukaresti székhelyű România fără EI (Romania without THEM) — Románia Nélkülük — nevű szervezet Facebook oldalán jelentette be, hogy péntek este tüntetést szervez Nagyszeben főterén.


Nagyszeben, medvebocs, tiltakozás, állatvédők, Románia, Romania fara EI
Forrás: Facebook
A tiltakozók követelni fogják, hogy mondjanak le azok a helyi hatóságok, amelyek a szerdán a város központjában sétáló medve lelövéséről döntöttek.

„Kérjük, hogy az ügyészség hivatalból indítson eljárást gyilkosság gyanújával, amelyet egy ártatlan, védett állat ellen követtek el. A medvebocs a ti szemetekben azért hibás, mert nem tudta önmagát elkábítani. (...) Igazságot kérünk egy elpusztított élet nevében” — írták a felhívásban a szervezők.

Péntekig a nagyszebeni Gong gyerekszínházat vörös fénnyel világítják meg az elpusztult medvebocs emlékére.

A Nagyszeben központjában sétáló medvét szerdán reggel egy gyárudvaron találták meg. Nem sikerült altatólövedékkel ártalmatlanítani, ezért végül vadászpuskával lőtték le.

Az órákat a városközpontban, három- és négycsillagos szállodák közelében szaladgáló medve senkit nem sebesített meg.

A medve nem az állatkertből szabadult, hanem valószínűleg a közeli erdőből tévedt belvárosba, ahol órákon keresztül bolyongott, de senkit sem támadott vagy sebesített meg.

Nem az első eset


Három évvel ezelőtt a nagyszebeni hatóságoknak egy, az állatkertből kiszabadult tigrist lőttek le hasonló körülmények között.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres