2016. október 7., péntek

Soros kikelt Putyin ellen

A magyar származású milliárdos üzletember a Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations) honlapján csütörtökön közzétett közleményben támadta vehemensen az oroszok szíriai bombázásait.


Soros György, Vlagyimir Putyin, Szíria, szír polgárháború, Bassár el- Aszad, Aleppó
Soros György — Fotó: Alejandro García/EPA/MTI
Soros György Szíriában elkövetett „emberiesség elleni gyűlöletes bűncselekményekkel” vádolja Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

Egyúttal azzal vádolta meg Putyint, hogy „agresszívan kihasználja” az amerikai választások előtti „hatalmi vákuumot a Fehér Házban”.

A közleményben Soros leszögezi: „a világ történelmi léptékű humanitárius katasztrófa tanúja Szíriában. Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin hajtja végre védence, a szír elnök Bassár el-Aszad támogatásaként.
Amikor a tényeket majd teljes valójukban megismerjük, Aleppó Putyin általi lebombázását a modern világ minden képzeletet felülmúló háborús bűncselekményei között tartjuk majd számon” — olvasható a közleményben.
Soros — amellett, hogy felidézte: orosz gépek bombázzák Aleppó civil lakosságát — felhívással fordult az oroszokhoz és Európához.
Arra szólítom fel Oroszország és Európa népeit, valamint a világ többi részét is, hogy ne álljanak félre tétlenül, hanem adjanak hangot felháborodásuknak. A közvélemény megszólalása arra késztetheti Putyin elnököt, hogy véget vessen az emberiesség elleni gyűlöletes bűncselekményeinek.”
Soros György szeptemberben bejelentette, hogy 500 millió dollárt ad az életveszélyes helyzetekből menekülő migránsokat és menekülteket segítő programoknak és társaságoknak.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI