2016. október 12., szerda

Ponta a DNA-nál: Ne röhögtessük magunkat!

Szerda reggel ismét beidézték a Korrupcióellenes Ügyészségre a volt miniszterelnököt, akit abban az ügyben hallgatták ki, amelyben Sebastian Ghiţă képviselő és Tony Blair volt brit miniszterelnök is érintett.


PSD, Victor Ponta, DNA, Románia, Sebastian Ghiță, Tony Blair,
Victor Ponta állandó vendége az ügyészeknek — Fotó: Agerpres
Az egyórás kihallgatás végén a Ponta azt mondta a sajtónak: ugyanazt nyilatkozta az ügyészeknek, amit a Legfelső Bíróság bíráinak is mondott.

Arra a kérdésre, hogy szerinte Tony Blairt is ki fogják-e hallgatni az ügyben, Victor Ponta úgy válaszolt:
Ne röhögtessük magunkat! Tényleg a ploieşti-i ügyészségen akarják látni Tony Blairt?

Victor Pontát befolyással való üzérkedéssel és pénzmosásban való bűnrészességgel gyanúsítják az ügyben, és bírósági felügyelet alá helyezték.


Az ügyészek szerint Ponta a Szociáldemokrata Párt elnökeként 2012-ben befutó parlamenti helyet ígért Sebastian Ghiţă üzletembernek egy 220 ezer eurós összeg fejében. Ebből a pénzből fedezték állítólag Tony Blair tiszteletdíját, miután a volt brit miniszterelnök 2012-ben előadott egy SZDP-közeli alapítvány konferenciáján.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.