2016. október 16., vasárnap

A lelki egység őrtüzei Székelyföldön

A Székely Nemzeti Tanács felhívásban biztatja a székelyföldieket arra, hogy október 30-án este gyújtsanak őrtüzeket valamennyi székelyföldi településen.


Székely Nemzeti Tanács, Izsák Balázs, székely őrtüzek, székely autonómia, Székelyföld Autonómiájának Napja, Székelyföld
Fotó: Marjai János/MTI
Izsák Balázs, az SZNT elnöke azzal a kéréssel fordult a székelyföldi önkormányzatokhoz, egyházakhoz, civil szervezetekhez, közbirtokosságokhoz, vállalkozásokhoz, hogy október 30-án, helyi idő szerinti 17.30 órakor az általuk meghatározott helyen és módon „lármafák, fáklyák, gyertyák ezreinek fellobbantásával tegyék közösségi élménnyé Székelyföld Autonómiájának Napját”. 

Szeptember végén az SZNT kezdeményezte, hogy ezentúl minden év októberének utolsó vasárnapja legyen Székelyföld Autonómiájának Napja.


Akkor azzal a felhívással fordultak a nagyvilág keresztény, magyar gyülekezeteihez, hogy az idei autonómianapon, október 30-án templomaikban imádkozzanak a székely szabadságért, Székelyföld autonómiájáért, mert a közös imában kialakuló lelki egység az autonómiaküzdelem folytatásának tartós alapja lehet.

Hirdetés ________________________________________________

mágneses fakockák, magnetic wooden blocks, brikk
 _______________________________________ mágneses fakockák


A felhívás szerint az őrtüzek gyújtása a világméretű imavasárnap folytatása lehet, amely azt jelzi, hogy a székely közösségek kiállnak az autonómia ügye mellett.
Az elmúlt évek során bebizonyosodott, hogy az autonómiáért folytatott küzdelem hosszú lesz, és próbára teszi magának az érintett közösségnek a kitartását, elkötelezettségét. Ezért van szükség arra is, hogy Székelyföld falvaiban és városaiban, de — a szolidaritás jeléül — bárhol a nagyvilágban a közösségek, s minél több közösség tagja belső meggyőződéssel, hittel vegyen részt az autonómiaküzdelemben” — áll az Izsák Balázs SZNT-elnök által jegyzett vasárnapi felhívásban.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/SZNT