2016. október 26., szerda

Országos Erdészeti Felügyelőség hoztak létre

Döntő házként elfogadta kedden a képviselőház az Országos Erdészeti Felügyelőség létesítéséről szóló törvényt — adta hírül Facebook-oldalán Cristiana Paşca Palmer környezetvédelmi miniszter.


erdőgazdálkodás, Románia, Országos Erdészeti Felügyelőség, illegális fakitermelés,
A Felügyelőség a kilenc területi felügyelőség tevékenységét fogja koordinálni. 

Paşca Palmer bejegyzésében annak a reményének ad hangot, hogy ezzel a törvénnyel „Románia újabb csatát nyer az illegális erdőkitermelés elleni háborúban”.

Az új hatóság alkalmazottait évente kiértékelik, folyamatos képzésben részesülnek, illetve ellátják őket a tevékenységükhöz szükséges megfelelő felszerelésekkel.

Az erdészeti felügyelőségek az ország mind a 43 megyéjét és Bukarestet is lefedik, tevékenységüket kilenc székhelyről irányítják majd: Brassóból, Bukarestből, Kolozsvárról, Focşani-ból, Nagyváradról, Ploieşti-ről, Râmnicu Vâlceáról, Suceaváról és Temesvárról.

A legnagyobb létszámú munkaerővel a suceavai felügyelőség dolgozik majd, ennek 94 alkalmazottja lesz, közülük 86 erdész. A brassói erdészeti felügyelőségnek 90 alkalmazottra lesz szüksége, közülük 82 erdész lesz, míg a kolozsvári székhely 70 személyt foglalkoztat majd, 62-en közülük erdészek lesznek.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres