2016. október 20., csütörtök

November végétől az év végéig gyakorlatilag ingyen dolgoznak a nők Romániában

Ez azért van, mert Romániában a nők bére 9,10%-kal kisebb, mint a férfiaké — mutat rá az Expert Market vállalat felmérése.


bérek, fizetések, nemek közötti fizetéskülönbség, Románia, Európai Unió, Expert Market
A krajovai Ford-gyárban dolgozó nő — Forrás: Mediafax
Európa-szinten a nők fizetése átlagban 16,68%-kal kisebb a férfiakénál, ami hozzávetőlegesen két ingyen ledolgozott hónapot jelent.

Az öreg kontinens országai közül Szlovéniában (3,2%), Máltán (5,1%) és Lengyelországban (6,4%) a legkisebb a különbség a nők és a férfiak bére között. 9,10%-os különbözettel Románia a kilencedik helyen áll ezen a listán. A nemek közötti bérszakadék Boszniában a legnagyobb (46%-kal), majd Ukrajna (41%) és Grúzia (34,8%) következik a sorban.
A férfiak és nők bére közötti különbségre rávilágító adatokat nézve rossz belegondolni, hogy mindez hogyan csapódik le a hétköznapokban. Elkeserítő, hogy számos európai országban két vagy akár több hónapon át gyakorlatilag ingyen dolgoznak a nők” — kommentálta a felmérés adatait az Expert Market szakértője, Michael Horrocks.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres