2016. október 27., csütörtök

Nincs ügyfélfogadás a sepsiszentgyörgyi postahivatalokban

Spontán tiltakozásba kezdtek csütörtök reggel több Kovászna megyei postahivatal alkalmazottjai, miután eredménytelenül végződtek a vállalat országos vezetőségével folytatott, béremelés kieszközlését célzó szerdai tárgyalások.


sztrájk, tiltakozás, posta, román posta, béremelés, Sepsiszentgyörgy, Postai Alkalmazottak Országos Szakszervezete
A sepsiszentgyörgyi postaszékhely — Fotó: Albert Levente/Háromszék
A Kovászna megyei postások szakszervezetének vezetője, Cornel Radu az Agerpresnek elmondta: hozzávetőlegesen 80 postás, többek között a sepsiszentgyörgyi, a kovásznai és a bodzafordulói hivatalok alkalmazottjai csatlakoztak a spontán tiltakozáshoz.
Egyetlen autó sem indult el ma reggel. Sepsiszentgyörgyön teljesen megbénult a postai tevékenység, nincs ügyfélszolgálat. (...) Közben folynak a tárgyalások Bukarestben, és amennyiben 12-13 óráig sikerül közös nevezőre jutni a vezetőséggel, újrakezdik a munkát. Ha nem, addig folytatják a tiltakozást, amíg teljesítik követeléseinket. Mi nettó 200 lejes béremelést kértünk, ők bruttó 100 lejt adnának, ami szinte egyenlő a semmivel" — fogalmazott Cornel Radu.
A szakszervezeti vezető értesülései szerint az ország más postahivatalainál is hasonló tiltakozó akciók zajlanak.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres