2016. október 10., hétfő

Megszállta a DNA a kolozsvári városházát

Házkutatást tartottak hétfő reggel a korrupcióellenes ügyészek a kolozsvári polgármesteri hivatal több irodájában — közölte az Agerpres.


DNA, házkutatás, Kolozsvár,
Forrás: cluju.ro
A DNA előzőleg közleményt adott ki, amelynek értelmében kilenc helyszínen zajlik házkutatás hétfőn Kolozsváron, ezek közül kettő egy közintézmény székhelyén; a másik hét házkutatás magánszemélyek lakásán, illetve cégszékhelyeken zajlik.

Az Agerpres jogi forrásokra hivatkozva azt írja: a házkutatás Horváth Anna RMDSZ-es alpolgármestert is érinti


A politikus a Facebookon megerősítette a hírügynökség információját, közölte: két tanácsadója lakásán is házkutatást tartottak az ügyészek, akik Az ügyészek 2014 és 2016 között elkövetett feltételezett korrupciós ügyletekkel kapcsolatosan vizsgálódnak.


Kolozsvár alpolgármestere később a Digi24 hírtelevíziónak elmondta, hogy az ügyészség a lakásán is házkutatást tartott, és elvitte a jegyzetfüzeteit és a számítógépét.

Tiszta, mint a...


Az Agerpres arról is beszámolt, hogy a DNA az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének székházánál is házkutatást tartott.


Csoma Botond megyei RMDSZ-elnök is arról tájékoztatta a Maszolt, hogy az ügyészek a választási kampánnyal kapcsolatos iratokat vizsgálják a szövetség könyvelői irodájában.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a magyar közmédiának elmondta: értetlenül áll a történtek előtt, de az RMDSZ-nek nincs rejtegetnivalója a hatóságokkal szemben. „Ott van minden dokumentum, mindent megnézhetnek, elvihetnek”.

Kelemen reményét fejezte ki, hogy a vizsgálat végén az ügyészek is meggyőződnek arról, hogy sem Horváth Anna, sem a RMDSZ Kolozs megyei szervezete nem követett el törvénytelenséget.

Horvát Annát beidézte a DNA


Kolozsvár alpolgármesterét a nyomozók délután az ügyészségre vitték, ahonnan többórás kihallgatás után este szabadon távozhatott.


Az alpolgármester a DNA kolozsvári székháza előtt várakozó újságíróknak azt mondta, hogy a bűnügyi vizsgálat zavartalan lefolytatása érdekében nem kíván nyilatkozni sem arról, hogy milyen minőségben hallgatták ki, sem pedig arról, hogy hoztak-e intézkedéseket ellene.

Az Agerpres értesülései szerint a DNA bűnügyi vizsgálatot indított a 2016-os helyhatósági választásokat megelőző kampány esetleges szabálytalanságaival kapcsolatban.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Agerpres/MTI