2016. október 28., péntek

Iohannis „levidékizte” az RMDSZ-t

A román államfő „vidékies”, „provinciális” üzenetnek minősítette az RMDSZ erdélyi nagyvárosokban felszerelt, nagy visszhangot keltő óriásplakátjait, amelyeken a szövetség a helyben befizetett adók helyi hasznosítását követeli.


RMDSZ, parlamenti választások, választási kampány, Románia, magyarság, Erdély, Klaus Iohannis, salvam clujul de capitala
Forrás: dcnews.ro
Iohannist újságírók faggatták arról, mi a véleménye az RMDSZ választási plakátjairól, de rövid megjegyzésének értelmét nem fejtette ki bővebben.

Arra a kérdésre, hogy miért tartotta fontosnak kihangsúlyozni, hogy a kidolgozásra váró új országprojektben nem merül fel, hogy az ország áttérjen a föderális berendezkedésre, az államfő a következő magyarázatot adta:
Ez azért fontos, mert időnként felmerülnek különböző felvetések, amelyekben nem feltétlenül föderalizációról beszélnek, hanem regionális autonómiáról vagy másról, és tisztázni akartam: mi nem ezt szeretnénk, én nem ezt szeretném.”.
Amint arról korábban beszámoltunk, az RMDSZ több erdélyi nagyvárosban Megmentjük Kolozsvárt/Nagyváradot Bukaresttől! Az adóink Erdélyt gazdagítsák. Ne a fővárost! feliratú pannókat állított ki. Az ezekről készült fotók a napokban felháborodott, nacionalista kommentárok kíséretében bejárták a román médiát és közösségi oldalakat, az üzenetet ugyanis sokan szakadár törekvésként értelmezték.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/Agerpres