2016. október 20., csütörtök

Így fogták el a budapesti robbantót — VIDEÓ

A magyar nyomozó hatóságok csütörtök délelőtt egy rendkívüli sajtótájékoztatón hivatalosan is megerősítették az egy nappal korábban felröppent hírt: őrizetbe vették a Teréz körúti robbantás gyanúsítottját. 


Budapest, budapesti robbantás, TEK, Teréz körút, Teréz körúti robbantó
Nyomozók vizsgálják a gyanúsított autóját — Fotó: Varga György/MTI
A magyar állampolgárságú, ezidáig büntetlen előéletű fiatalembert előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsították meg.

A férfi elfogására Keszthelyen került sor — a gyanúsított, akinek már kezdeményezték az előzetes letartótatását, nem tett vallomást, ugyanakkor a gyanúsítás ellen és őrizetbe vétele ellen is panasszal élt. A férfit orvosi vizsgálat alá vetik, hogy tisztázzák beszámítási képességeit.


A hatóságok szerint a rendelkezésükre álló felvételek arra utalnak, hogy a férfi egyedül követte el a bűncselekményt, a nyomozás során nem merült fel, hogy bérgyilkosként robbantott volna. Megjegyezték: a nyomozás folyamatos, még nem fejeződött be; a bizonyítékok ismertetése, értékelése az eljárás jelenlegi szakaszában nem lehetséges. Hozzátették: rengetek bizonyítékot szereztek be.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/TEK/vhegy