2016. október 11., kedd

Holnap rajtol a hivatásos táncegyüttesek 12. találkozója

Sepsiszentgyörgyön tartják a 12. Erdélyi Hivatásos Táncegyüttesek Találkozóját, amelynek egyik idei újdonsága, hogy több kiegészítő rendezvénnyel bővült a program.


hivatásos táncegyüttesek találkozója, Sepsiszentgyörgy, néptánc, Háromszék Táncegyüttes, M Studio, Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, Maros Művészegyüttes, Nagyvárad Táncegyüttes, Udvarhely Néptáncműhely
Forrás: ehtet.hte.ro
Az október 13. és 16. között zajló vándorfesztivált az idén a Háromszék Táncegyüttes szervezi.

A találkozó az erdélyi hivatásos táncélet legfontosabb szakmai rendezvénye.

hivatásos táncegyüttesek találkozója, Sepsiszentgyörgy, néptánc, Háromszék Táncegyüttes, M Studio, Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, Maros Művészegyüttes, Nagyvárad Táncegyüttes, Udvarhely Néptáncműhely
Az esemény plakátja
Forrás: ehtet.hte.ro

A közönség megtekintheti a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, a Maros Művészegyüttes, a Nagyvárad Táncegyüttes, az Udvarhely Néptáncműhely és a Háromszék Táncegyüttes egy-egy produkcióját. 


Változatos műfajú előadásokat láthat a közönség a hagyományos folklórelőadástól a folklórszínházon keresztül a táncszínházig. A fesztivál a résztvevő együttesek közös gálaműsorával ér véget.

A programba a szervezők szakmai kiértékelőket, kerekasztal-beszélgetéseket is iktattak, amelyek lehetőséget teremtenek megvitatni az együttesek szakmai munkáját és áttekinteni az erdélyi magyar táncművészet aktuális helyzetét.

A találkozót egy rendhagyó táncos villámcsődülettel nyitják meg csütörtökön délután 3 órakor Sepsiszentgyörgy Főterén. A város három pontján megejtett keddi főpróba hatalmas sikernek bizonyult.
A rendezvény ideje alatt egy viselet-kiállítást is bemutatnak, amely Mátéfi Zita, Székely Melinda, Miklós Papp Zsuzsanna és Miklós János egyedi tervezésű ruhadarabjait vonultatja fel.

A fesztivál több kiegészítő programot kínál, fellép a sepsiszentgyörgyi M Studio, koncertezik a Tesztoszteron Zenei Alakulat és az Impro-Víziók zenekar. A szervezők rendezvény ideje alatt naponta fesztiválújságot jelentetnek meg, a találkozó honlapján folyamatosan frissülő fesztiválblogot lehet követni.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.