2016. október 12., szerda

Gyakorlatilag kivégezték a Nagyszebenbe tévedő medvét

Ahogy arról korábban írtuk, szerda hajnalban a Nagyszebennel szomszédos erdőből a városba tévedt egy medvebocs.


medvebocs, Nagyszeben, Sibiu, urs in oras, urs ucis sibiu
A halálra rémült, menekülni próbáló állatot hátulról főbelőtték — Forrás: YouTube
A medve órákon át bolyongott a belvárosában — a város főterén is megfordulta magát —, nagy riadalmat keltve a járókelők körében.

Az állat maga is megrémült, felmászott a háztetőkre, és egyik háztetőről a másikra ugorva próbált kijutni a lakott területről.

A helyszínre riasztott hatóságok — rendőrség, csendőrség, tűzoltóság, mentősök és állatkerti alkalmazottak — előbb altatólövedékekkel próbálták ártalmatlanná tenni, sikertelenül, majd amikor egy gyárudvarba jutott, ahol állítólag ötven ember életét veszélyeztette, éles lövedéket használtak. Egy helyi újságíró beszámolója szerint a hatóságok körében láthatólag nagy volt a fejetlenség, valóságos káosz uralkodott.

Nem sokkal a hír közlése után egyre többen kezdték megkérdőjelezni az embertelen bánásmód helyességét.


Az alábbi felvételt elnézve, ezen nem csodálkozunk: a halálra rémült, menekülni próbáló, védtelen állatot orvul lelőtték.Cristian Roman, Szeben megye prefektusa — bár indokoltnak találta az éles lövedéket használatát, mert az állat semmi jelét nem adta annak, hogy az altatólövedékek hatottak volna — kijelentette: a hatóságok bűnügyi vizsgálatot indítottak az ügyben.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.