2016. október 4., kedd

Feljelentették a magyargyalázó műsorvezetőt

Az RMDSZ és az EMNP kolozsvári szervezetének elnöke is feljelentette a B1 hírtelevíziót a romániai Országos Audiovizuális Tanácsnál egy vasárnapi műsor magyarellenes uszításai miatt.


Radu Banciu, B1, magyarellenesség, idegengyűlölet, Románia, Erdély, magyarság, RMDSZ, EMNP, diszkrimináció
Radu Banciu — Forrás: paginademedia.ro
A vasárnap esti műsorban Radu Banciu műsorvezető a magyarországi kvótanépszavazás kapcsán arról értekezett, hogy a magyar is migránsnép, amelynek nincs mit keresnie Európában.

Orbán úr, tudja meg, hogy Romániának is jobb lenne magyarok nélkül — mondta Banciu, majd így folytatta:

„Az arabok Szíriában és Palesztinában, önök Magyarországon, mi itt, rendben?”

A műsorvezető azt a nézetét is kifejtette, hogy a romániai magyarok „ha annyira magyarnak tartják magukat és annyira románellenesek, menjenek Magyarországra”.


Banciu kérjen bocsánatot!


Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető elnöke elfogadhatatlannak tartotta az újságíró megbélyegző kijelentéseit.


Ezek sértőek a magyar közösségre nézve, sem az RMDSZ, de úgy gondolom, hogy egy romániai állampolgár sem vállalhat ezekkel közösséget” — idézte az RMDSZ hírlevele az ügyvezető elnököt.
Elfogadhatatlan az az állítás, miszerint a magyar embereknek semmi keresnivalójuk az országban, ez esetben különösen az, hogy átlátszó módon vajmi gazdasági bevándorló szerepet sóznak ránk” — adott hangot véleményének Kovács Péter.
Az ügyvezető elnök hozzátette, az RMDSZ azt kérte a román médiahatóságtól, hogy büntesse meg a B1 televíziót, és kötelezze nyilvános bocsánatkérésre a visszaesőnek számító műsorvezetőt.

Fancsali Ernő, az EMNP kolozsvári szervezetének elnöke arra emlékeztetett, hogy a B1 csatornának legutóbb 50 ezer lej bírságot kellett fizetnie, amikor Radu Banciu műsorvezető hasonló kijelentést tett. A politikus reményét fejezte ki, hogy a hatóság most is megteszi a szükséges lépéseket.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Főtér/RMDSZ/MTI