2016. október 13., csütörtök

Ember tévedt az erdőbe — Egy hír visszája

Órákon keresztül, senkitől és semmitől sem zavartatva kószált egy kiskorú gyermek a város melletti erdőben, mígnem az állatok riasztották a medvét...


fenyőerdő, erdei történetek, medvetámadás, embertámadás, barnamedve,
Illusztráció — Forrás: pixabay
A gyermek az erdővel szomszédos városból tévedhetett a cserjés, bozótos, fás területre, bolyongása során az erdő közepéig keveredett.

Az emberi jelenlét nagy riadalmat keltett az állatok körében: a nyulak, őzek, farkasok, rókák és vaddisznók értetlenül néztek előbb egymásra, majd a gyermekre, aki maga is megrémült, felmászott egy fára, és egyik fáról a másikra ugorva próbált menekülni, súlyosan veszélyeztetve ezzel az ott fészkelő madarakat.

Kisebbfajta pánik alakult ki, s a nagy felbolydulás közepette toppant be a medve, akit a hiúz riasztott. A nagyvad előbb próbálta jobb belátásra bírni a gyermeket, szelíden dörmögte neki, hogy ez itt az ő életterük, és hogy ahová az ember keze beteszi a lábát, ott kő kövön nem marad, de amikor látta, hogy minden szava fára hányt borsónak bizonyult, s a suhanc semmi jelét nem mutatta annak, hogy a lelkifröccs hatott volna rá, felmászott utána, és lekevert neki egy végzetes pofont.

Medvegyev Nyúl, az Erdőhatóság szóvivője a Medve Távirati Irodának (MTI) elmondta: indokolt volt a saller, mert túlnépesedés van, s ebből a sok milliárd emberből egyre több garázdálkodik az állatok lakta területeken, de megígérte a helyszínen tiltakozó embervédőknek, hogy a Csőrmesteri Hivatal kivizsgálást indít, s a medve karmára néz.

Aki nem hiszi, járjon utána. (Kerekes Gyula)

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.