2016. október 19., szerda

Életjáradékot adnának a gyermekeiket egyedül nevelő apáknak is Romániában

A zömében kedvező visszajelzések felbátorították a „Hős Anyák” törvénytervezet kezdeményezőjét.


családalapítás, demográfia, Hős Anya, népesség, nettó átlagbér, Románia, Ninel Peia, Hős Anya, Hős Apa
Képünk illusztráció — Forrás: pexels
Ninel Peia szociáldemokrata képviselő máris kiegészítené az általa előterjesztett törvénytervezetet: bevezetné a „hős apák” fogalmát is — életjáradékot adna azoknak az apáknak is, akik egyedül nevelik három vagy még több gyermeküket.

A szenátus hétfőn fogadta el hallgatólagosan azt a törvényjavaslatot, amely élethosszig tartó havi járadékot biztosítana minden nő számára, aki legalább három gyereket hozott a világra és nevelt fel, az öt- vagy még több gyermekes anyák pedig a járadék mellett megkapnák a „Hős Anya” kitüntetést is.

Ninel Peia azt mondta, amennyiben a döntő fórumként szavazó képviselőház elfogadja a törvénytervezetet, ehhez a kiegészítő javaslatokat ő maga fogja beterjeszteni, a lakosságtól érkezett vélemények alapján:
  • a három vagy még több gyermeket egyedül nevelő apák ugyanilyen összegű járadékot kapnának, oklevélben viszont csak az anyák részesülnének. 
  • megvonnák a járadékot azoktól a szülőktől, akik nem iskoláztatják gyermekeiket.


Nem roma-törvény


Azt hiszem, hibás azzal az érvvel kritizálni a törvénytervezetet, hogy emiatt a romák nagyon el fognak szaporodni, mert ők így is, úgy is sok gyermeket nemzenek” — jelentette ki az Agerpresnek hírügynökségnek a képviselő.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI