2016. október 4., kedd

Egyszer csak betoppant Ferenc pápa

Előzetes bejelentés és sajtókíséret nélkül a földrengés sújtotta közép-olaszországi Amatrice városába látogatott Ferenc pápa kedden — közölte a Vatikán.


olaszországi földrengés, Amatrice, Ferenc pápa, Olaszország, Vatikán,
Ferenc pápa Amatrice romos központjában — Fotó: Osservatore Romano/AP pool/MTI
Az egyházfő elsőként az Amatricével szomszédos San Cipriano kistelepülés iskoláját kereste fel.

Ferenc pápa nem sokkal reggel kilenc óra után érkezett meg az új általános iskola épületébe, amelyet az augusztus 24-i földrengés utáni napokban újjá kellett építeni a tanév kezdetére. A pápát csak Domenico Pompili, a megyeszékhely, Rieti püspöke kísérte.

Az egyházfő kérte, hogy egyedül találkozhasson a földrengés sújtotta térség lakosaival, és elsőként az iskolásokat üdvözölte. A gyerekek először meglepődve, majd kitörő örömmel üdvözölték Ferenc pápát, akinek rajzokat ajándékoztak. Köszönjük, hogy itt vagy! - mondták a pápának. Az iskola igazgatója elmondta, ő is csak az utolsó pillanatban értesült a pápa érkezéséről.

Az egyházfő programjáról egyelőre annyit tudni, hogy a földrengésben majdnem teljesen összedőlt Amatrice úgynevezett vörös zónáját is felkeresi, ahol a hatos erősségű földmozgás a legtöbb kárt és a legtöbb áldozatot okozta, valamint ellátogat a sátortáborokba is, ahol átmenetileg a fedél nélkül maradt helyieket szállásolták el.

Ferenc pápa már a földrengés utáni napon bejelentette, hogy el akar látogatni Amatricébe. A Bakuból Rómába tartó vasárnapi repülőúton a pápa arról beszélt, hogy egyedül, magánlátogatáson, vagyis sajtó és kamerák nélkül szeretne a földrengés kárvallottjaival találkozni.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI