2016. október 10., hétfő

Băsescu is indul a választásokon

A volt román államfő a B1 hírtévé egyik vasárnap esti műsorában jelentette be indulási szándékát. „Nagyon valószínű” — mondta Băsescu —, hogy jelölteti magát a parlamenti választásokon.


Traian Băsescu, parlamenti választások, Románia, B1 TV
Traian Băsescu — Fotó: Raul Ștef/Mediafax
Băsescu szerint az általa felhalmozott tapasztalat Románia hasznára válhat nemcsak egy párt létesítése által, de hivatalos politikai tevékenység révén is.

A Népi Mozgalom Párt élén álló politikus elmondta, döntése annak a szociológiai felmérésnek az eredményétől függ, amely azt hivatott kideríteni, hogy pártja számára „hasznos-e vagy sem” jelölése.

A párt szerint hasznos vagyok, de én szeretnék erről tudományos megerősítést is kapni” — mondta Băsescu.

Arra a kérdésre, hogy az utóbbi időben felmerülő vitatémák rontottak-e közéleti megítélésén, Băsescu igennel válaszolt: „Egyértelműen igen, tizenkét éven át kemény véleménykülönbségek kereszttüzében voltam. Nem vagyok egy kezdő politikus” — mondta, hozzátéve, ennek ellenére jelölése mellett szól az, hogy óriási tapasztalattal rendelkezik, amelyet továbbra is hasznosítani szeretne.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres