2016. október 11., kedd

Az RMDSZ kiáll Horváth Anna mellett

Az RMDSZ szolidáris Horváth Anna kolozsvári alpolgármesterrel, és kiáll mellette — közölte kedden a szövetség.


Horváth Anna, Kolozsvár, DNA, RMDSZ, hivatali visszaélés, Románia, Kelemen Hunor
Kelemen Hunor és Horváth Anna — Forrás: Facebook/RMDSZ
Az RMDSZ honlapján közzétett, és Kelemen Hunor elnök által aláírt állásfoglalás szerint a szövetség értetlenül áll a hír előtt, hogy Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere ellen büntetőjogi vizsgálatot indított DNA.

A Szövetség szolidáris, bízik és kiáll Horváth Anna mellett, hiszen egy olyan politikusról van szó, aki hosszú éveken keresztül a közösség érdekében törvényesen és tisztességesen végezte munkáját”— áll az állásfoglalásban.

Az RMDSZ közölte: az igazságszolgáltatás gyors eljárását várja az ügyben, bízva abban, hogy a kivizsgálás során egyértelműen tisztázódik majd Horváth Anna ártatlansága. Addig pedig az ártatlanság vélelme megilleti Kolozsvár alpolgármesterét.
A jogállamiság minimumának tekintjük, hogy a sajtóban az üggyel kapcsolatban ne lássanak napvilágot olyan feltételezések, amelyeket valósnak állítanak be. Ez a gyakorlat sérti a demokratikus alapelveket” — áll az RMDSZ állásfoglalásában.
Csoma Botond, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének elnöke az Agerpres kérdsére nem kommentálta Horváth Anna ügyét, annyit mondott, hogy véleménye szerint az alpolgármester ártatlan, hozzátéve: semmilyen intézkedést nem fognak hozni vele kapcsolatban.

A DNA befolyással való üzérkedéssel gyanúsítja, és hatvan napra ügyészségi felügyelet alá helyezte az alpolgármestert, aki ez idő alatt nem láthatja el az alpolgármesteri teendőket sem.

A gyanú szerint az alpolgármester 60 fesztiválbérletet fogadott el a júniusi választási kampányban tevékenykedő önkéntesei számára egy ingatlanfejlesztőtől, cserében pedig megsürgette a városházán az építési engedély kiadásához szükséges jóváhagyások kibocsátását.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/RMDSZ/Agerpres