2016. október 12., szerda

Árvízriadó Székelyföldön

Az Országos Vízügyi és Vízgazdálkodási Intézet narancssárga jelzésű árvízriadót bocsátott ki az ország több vízgyűjtő medencéjére, amely szerda reggel 6-tól csütörtök reggelig érvényes.


extrém időjárás, esőzések, árvízriadó, Románia, Székelyföld,
Forrás: ANM
Hargita megyében a Tatros folyó mentén narancssárga riasztás van érvényben.

Ugyanakkor csütörtök délután 4 óráig érvényes sárga jelzésű árvízriadó van érvényben:

  • Hargita, Kovászna, Brassó, Szeben, Vâlcea és Argeş megyékben az Olt folyó gyűjtőmedencéjében,

  • a Bodza (Buzău) folyó mentén Brassó, Kovászna és Buzău megyékben,

  • a Tatros folyó mentén Hargita, Neamţ és Bákó megyékben,

  • a Beszterce folyó gyűjtőmedencéjében Suceava, Neamţ, Hargita és Bákó megyékben.

Két országút járhatatlan, számos közúton pedig megnehezíti a közlekedést a lezúdult eső — közölte szerdán az Infortafic, a román rendőrség közlekedési információkkal szolgáló központja.

A Buzăut Brassóval összekötő 10-es országút (Buzău-Bodzaforduló) Siriu település közelében járhatatlanná vált mindkét irányban, mert az eső által kimosott szikladarabok estek az útra. Ezt a szakaszt a teherautóknak a Buzău - Ploieşti - Brassó útvonalon, a 7,5 tonnásnál kisebb gépkocsiknak a Buzău - Cislău - Vălenii de Munte - Cheia - Négyfalu - Brassó útvonalon kell kikerülniük.

A Transzalpina út 34. és 59. kilométere közti szakasz továbbra is zárva van az elmúlt napok havazásai és az erős szél miatt.

A forgalmi rendőrség arra inti a gépkocsivezetőket, hogy az időjárási körülményeknek megfelelően vezessenek, tartsák be a biztonságos követési távolságot, és nappal is kapcsolják be a lámpákat. Amennyiben elkezd havazni, a téli gumik használata kötelező.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres