2016. október 10., hétfő

Állást foglalt a MÚRE Népszabadság-ügyben

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete aggodalmának adott hangot hétfőn a Népszabadság megjelenésének a felfüggesztése miatt.


Népszabadság, Mediaworks, MÚRE, írott sajtó, újság, média
A Népszabadság utolsó nyomtatott száma szombaton jelent meg — Fotó: Soós Lajos/MTI
Az újságíró-szervezet honlapján közzétett állásfoglalás szerint a MÚRE igazgatótanácsa „szomorúan és aggodalommal” fogadta ”a legnagyobb példányszámú országos magyar politikai napilap” megjelenésének a felfüggesztéséről szóló hírt.

Az újságíró hivatás egészére nézve méltatlannak találjuk azt az eljárást, ahogyan a tulajdonosi döntést a munkatársak tudomására hozták, megakadályozva kollégáinkat napi alkotó munkájuk végzésében” — áll a dokumentumban.
Aggodalomra ad okot minden olyan történés, amely az újságírókat korlátozza tevékenységükben, véleményük elmondásában. Ugyanúgy aggódunk minden olyan sajtófórum megszüntetése miatt, amelyek hagyományosan jelentős közösséget szolgálnak. Meggyőződésünk, hogy a médiának nem lehet kizárólagos célja a profitszerzés, az újságírók munkája ennél összetettebb és más mércével is kell mérni” — fogalmazott állásfoglalásában a MÚRE igazgatótanácsa.
Az újságíró-szervezet reményének adott hangot, hogy az átmenetinek nevezett helyzet valóban átmenetinek bizonyul.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI