2016. október 14., péntek

A miniszterelnök asztalára került a medvebocs-dosszié

Dacian Cioloş teljes körű jelentést kért azoktól az intézményektől, amelyek döntést hoztak a Nagyszeben központjába tévedt medve megölésével kapcsolatban.


medvebocs-ügy, Nagyszeben, Románia, medvekilövés, Dacian Cioloș, ANSVSA
Magyarázkodásra kényszerültek a hatóságok — Fotó: Silvana Armat/Mediafax
Liviu Iolu kormányszóvivő szerint a miniszterelnök már részleges jelentést kapott a történtekről a belügyminisztériumtól, Szeben megye prefektusától, a környezetvédelmi minisztériumtól és az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóságtól.

A miniszterelnök hétfőig adott haladékot a végleges jelentések benyújtására, addig az ügyben le kell zárni a kivizsgálásokat.
Nagyszeben központjában szerda reggel lelőttek egy medvebocsot, amely a hatóságok szerint túl nagy veszélyt jelentett a lakosságra nézve. A Szeben Megyei Rendőr-felügyelőség szerint az állatot előbb altató lövedékkel lőtték meg, de mivel ez nem hatott, a „nagyvad” megölése mellett döntöttek.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres