2016. szeptember 30., péntek

Vidéki járatokat indít a Blue Air

Három vidéki nagyváros — Temesvár, Kolozsvár és Jászvásár — között indít október elsejétől közvetlen járatokat a román érdekeltségű a fapados légi társaság.


repülőjárat, Románia, Blue Air, légi társaságok, fapados járattok
Forrás: Facebook/George Nauznicov Aviation Photography
A  Blue Air egy évvel ezelőtt törte meg a Tarom nemzeti légi társaság monopóliumát a belföldi piacon, amikor beindította a Bukarest-Jászvásár járatot.

Azóta a Romániában piacvezető Wizz Air is indított belföldi járatot Romániában a főváros és Kolozsvár között, a Ryanair pedig Bukarest-Temesvár útvonalon teremtett konkurenciát a Taromnak és azoknak a nyugati légi társaságoknak, amelyek temesvári megállóval közlekedtetnek Bukarestbe bizonyos járatokat.

Szombattól, fél évszázad óta először lesz közvetlen légi kapcsolat a Bánság, Erdély és Moldva régióközpontja között.


A Blue Air egy Boeing 737-es gépet állít be erre az útvonalra, amely naponta repül a Temesvár-Kolozsvár-Jászvásár háromszögű útvonalon, háromszor egyik, négyszer pedig ellenkező irányban. A jegyárak 99 lejtől indulnak.
A romániai légi közlekedési piacot a diszkont légitársaságok uralják: a Wizz Air tavaly 4,5 millió utast szállított, ami 35 százalékos piaci részesedést jelent. Második helyen a Tarom román állami légitársaság áll 2,4 millió utassal, a Blue Air diszkont légitársaság volt a harmadik, 2 millió utassal.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: HotNews via MTI