2016. szeptember 7., szerda

Sörszökőkút épült egy szlovén kisvárosban

Megnyitották Európa első sörszökőkútját, a Zöld Aranyat a szlovéniai Žalec városában.


Szlovénia, Žalec, turizmus, sör, sörszökőkút,
Forrás: Facebook/Radio Antena Štajerska
Janko Kos polgármester ezzel az új látványossággal akarja fellendíteni a komlóültetvényeiről ismert kis szlovén település turizmusát.

A sörszökőkút ötletét néhány évvel ezelőtt helyi vállalkozók vetették fel.


Szlovénia, Žalec, turizmus, sör, sörszökőkút
Forrás: Facebook/
Radio Antena Štajerska
Nem ingyen sörről van szó, amelyből kényük kedvükre fogyaszthatnak az idelátogatók” — mondta a polgármester, majd kifejtette, hogy hat euróért mindenki kap egy mikrochippel ellátott poharat, amelybe öt különböző csapból egy-egy deci sört csapolhat magának.

Nem az a cél, hogy az emberek berúgjanak, a kulturált sörfogyasztást szeretnénk népszerűsíteni” — hangsúlyozta.

A városka polgármestere úgy értékelte: a külföldi látogatók érdeklődése hihetetlenül nagy. Elképzelése szerint a turisták a jövőben özönleni fognak a különleges látványossághoz.

A szökőkút építésére 170 ezer eurót költött az önkormányzat, de ennél többet, 180 ezer eurót magánadományokból gyűjtöttek össze. A polgármester szerint még soha nem volt ekkora támogatottsága egyetlen projektnek sem a városban: a kivitelezést 95 vállalat és 58 magánszemély támogatta.

Az önkormányzati képviselők egy része korábban megpróbálta ugyan leszavaztatni a projektet, mondván, hogy a polgármester elherdálja a pénzt, de nem jártak sikerrel — írták a helyi lapok szerdán.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI