2016. szeptember 16., péntek

Ön aláír az RMDSZ-nek?

Az RMDSZ megkezdte az év végi parlamenti választáson történő induláshoz szükséges támogatói aláírások gyűjtését — közölte pénteken a szövetség.


parlamenti választások, magyarság, Románia, RMDSZ, RMDSZ-aláírásgyűjtés,
Forrás: RMDSZ - Brassó Megyei Szervezet
A szövetség vezetése 200 ezer aláírást akar gyűjteni, amit október 10-én terveznek iktatni a választási hatóságnál.

Országszerte minden megyei és területi RMDSZ-székházban, valamint a szövetség színeiben tisztséget nyert polgármesterek hivatalában is aláírhatóak a támogatói ívek.

Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető elnöke szerint a december 11-i választás azért fontos, mert a parlamentben az RMDSZ-en kívül nincs más, aki kiállhat a magyar ügyért Bukarestben.

Hozzátette: a parlamenti pártok közül kizárólag az RMDSZ számára jelent prioritást Erdély fejlesztése. Rámutatott: azért akarnak minél több embert megkeresni, mert az aláírásgyűjtés a kampány része, és szavazóik mintegy felét akarják ezáltal megszólítani.

Kifejtette: a romániai magyarok a politika megújítását várják az RMDSZ-től. Szerinte már a júniusi önkormányzati választáson is igaz volt, de most különösen az, hogy az RMDSZ új arcokkal és elképzelésekkel vág neki a választási kampánynak. Példaként említette, hogy a befutó helyeken levő jelöltek több mint fele korábban nem volt törvényhozó, ezért az RMDSZ parlamenti frakciója jelentős mértékben meg fog újulni.

A parlamenti választásokat december 11-én kerül sor.

Az RMDSZ-nek a választási törvény értelmében a szavazati joggal rendelkezők 1 százalékának az aláírását kell összegyűjtenie ahhoz, hogy indulhasson a választáson. Ez több mint 180 ezer támogató aláírást jelent.

A szövetség listáján kapott két befutó helyet a Biró Zsolt vezette Magyar Polgári Párt is.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI