2016. szeptember 25., vasárnap

Gyurcsányék szerint akár Orbánék is robbanthattak

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy vasárnap délután 6 óráig a kormány és a rendőrség tisztázza, mi történt a Teréz körúton, és tájékoztassák a közvéleményt.


Demokratikus Koalíció, Magyarország, budapesti robbantás, Teréz körút, Kakuk György
Bűnügyi helyszínelők a robbanás helyszínén — Fotó: Lakatos Péter/MTI
Ha ezt nem teszik meg, a DK úgy tekinti, a kormánnyal szemben gyanút megfogalmazó embereknek van igazuk, és kampánycélokat szolgálhatott az eset — mondta Kakuk György, a párt elnökségi tagja sajtótájékoztatója után telefonon az MTI-nek.
A sok hónapja tartó kormányzati gyűlöletkampány után olyan hangulat alakult ki az országban, amelyben nagyon sokan már nem tartják lehetetlennek, sőt inkább valószínűnek tartják, hogy egy ilyen akció mögött akár Orbánék is állhatnak. Ezt mi nem állítjuk, ez az általános vélekedés a közösségi oldalakon” — mondta.
A politikus szerint mindezek miatt közös érdek, hogy tisztán lássunk, „ezt azonban nem segíti az, hogy a rendőrség nem mondja meg egyértelműen, hogy mi történt”.

Véleménye szerint „minél tovább tart a ködösítés, annál jobban erősödik a kép a közvéleményben, hogy itt egy népszavazás előtti utolsó, elkeseredett kormányzati akcióról van szó”.

Több mint 12 óra telt el az eset óta, a rendőrség azonban semmilyen konkrétumot nem mondott az ügyben, holott Nyugat-Európában egy-két órával egy robbanás után „már legalább nagy valószínűséggel meg tudják mondani, mi történt” — tette hozzá.
Az ismeretlen eredetű robbanás szombaton 22 óra 30 perc körül történt a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségnél. A robbanás következtében a Budapesti Rendőr-főkapitányság két gyalogos járőre megsérült, mindkettőjüket kórházba vitték.
FRISSÍTÉS: Papp Károly országos rendőrfőkapitány vasárnap este Budapesten sajtótájékoztatón jelentette be, hogy házi készítésű repeszképző anyagokkal kombinált robbanószerkezet robbant szombat éjjel a fővárosi Teréz körúton, a támadás célpontjai a rendőrök voltak.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI