2016. szeptember 19., hétfő

Ezt a testvérpárt csodálja most a fél világ — Videó

Drámai végkifejletet tartogatott a triatlon-vb sorozat utolsó, mexikói állomása.


triatlon, Jonathan Brownlee, Alistair Brownlee, sport, Mario Mola, Brownlee Brothers,
Alistair és Jonathan Brownlee — Fotó: Victor Ruiz/EPA
A brit Jonathan Brownlee csupán karnyújtásnyira volt az első helytől és ezzel a vb-cím megszerzésétől, mégis a spanyol Mario Mola nyerte meg a pontversenyt.

A rekkenő hőségben rendezett conzumeli viadal rajtját Mola várta az összetett éléről, a versenyen azonban a riói olimpia dobogósai, a Brownlee testvérek, az aranyérmes Alistair és az ezüstérmes Jonathan, illetve a Brazíliában harmadik dél-afrikai Henri Schoeman voltak a leggyorsabbak.

A 1,5 kilométeres úszás és a 40 kilométeres kerékpározás után a 10 kilométeres futásban sokáig együtt haladt az élen a három triatlonos, majd előbb Alistair Brownlee kezdett leszakadni, aztán Schoeman sem bírta Jonathan Brownlee tempóját.

A fiatalabbik Brownlee-fivér győzelme az utolsó kilométeren már biztosnak látszott, amikor — mintegy háromszáz méterrel a cél előtt — váratlanul imbolyogva megállt, a televíziós felvétel alapján láthatóan nem volt magánál, a lábai rogyadoztak, és a pálya széléről próbáltak segíteni rajta.

Összeesni azonban nem volt ideje, ugyanis bátyja futtában hóna alá nyúlt, és futásra „kényszerítette”, majd tulajdonképpen belökte a célba, ahova a közben előző, élete első vb-versenyén győztes Schoeman mögött másodikként zuhant be.

Voltam már ilyen helyzetben, mint most ő, még néhány éve Londonban. Az utolsó emlékem az, hogy második vagyok a versenyben, aztán a következő meg, amikor valaki mondta, hogy tizedik lettem. Akkor megfogadtam, hogy mindenkinek segítek, aki így jár. Szörnyű ez az állapot, ráadásul a céltól néhány száz méterre nem biztos, hogy van orvosi segítség, ami nagyon veszélyes lehet.” — nyilatkozott a sorozat honlapjának Alistair Brownlee.
Mola egyperces hátránnyal, minden bizonnyal az összetett elsőség elvesztésének biztos tudatában futott, ám amint értesült Jonathan Brownlee gondjáról maradék erejét összeszedve iramot váltott, s végül az ötödik helyen ért be, ezzel megszerezte a világbajnoki címet.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/World Triathlon