2016. szeptember 28., szerda

A nemtörődömség és a hozzá nem értés okozta Ioan Gyuri Pascu halálát?

Bár azt senki nem vonja kétségbe, hogy a népszerű művésznek egészségügyi problémái voltak — diabéteszben szenvedett és szívproblémái voltak —, immár az is kétségtelen tény, hogy Gyuri Pascu élete megmenthető lett volna, ha a halála előtt két órával érkező orvos pontos diagnózist állít fel és kezeli a problémát.


Ioan Gyuri Pascu, szívroham, infarktus, SMURD, mentőszolgálat,
Ioan Gyuri Pascu (1961-2016) — Forrás: Facebook/Ioan Gyuri Pascu & The Blue Worker
A tényfeltáró riportjairól ismert román újságíró, Cătălin Tolontan beszámolója szerint végzetes mulasztás történt a beteg ápolásában.

A hétfő hajnalban öt órakor elhunyt művész volt felesége pár órával korábban is házhoz hívta a mentőszolgálatot. Az orvos pánikrohamot állapított meg, adott egy altatót a betegnek, majd távozott.

Ezt követően Ioan Gyuri Pascu állapota múlva rosszabbodott. Az ismételt telefonhívásra három mentőautó is kiérkezett; az orvosok mintegy órán keresztül próbálták újraéleszteni a szívroham tüneteit mutató beteget, de az életét nem sikerült megmenteni.

A mentőszolgálattól kapott értesülésekre hivatkozva  Cătălin Tolontan azt állítja a tolo.ro-n, hogy a bukaresti mentőszolgálat vezetője azt kérte az alkalmazottaktól, hogy tartsák titokban a történteket.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.