2016. szeptember 14., szerda

A luxemburgi külügyminiszter pontosított, de azért még egyszer odaszúrt Magyarországnak

Miután a Magyarország uniós tagságának megvonásáról szóló kijelentése nagy visszhangot váltott ki, Jean Asselborn érezte, hogy némi magyarázattal tartozik a világnak.


Európai Unió, háborús menekültek, határzár, illegális bevándorlás, Jean Asselborn, kvótareferendum, Magyarország, migráció, Süddeutsche Zeitung
Jean Asselborn — Fotó: Julien Warnard/EPA/MTI
A  Süddeutsche Zeitung című német lap szerdai számából derült ki, hogy a luxemburgi külügyminiszter „nem egy nép, vagy egy ország ellen” akart felszólalni, csupán ébresztőt fújt a pénteki pozsonyi rendkívüli uniós csúcstalálkozóra.

Mert úgy érzi, hogy nagy veszélybe került az Európa Unió.
Alapító atyáink és anyáink tudták, hogy a közösséget nemcsak struktúrákra kell felépíteni, hanem értékekre is” — fogalmazott.
Jean Asselborn elmondta, mélyen felkavarja, hogy egy egész országot teleplakátolnak menekültellenes lózungokkal, és éles szavait ébresztőnek szánta az EU jövőjéről — Nagy-Britannia részvétele nélkül — tartandó pénteki uniós csúcsra.
Nem maradhatunk közömbösek. A közöny ellen szólaltam meg. Egész Európának meg kell mozdulnia, különben mindent tönkreteszünk” — mondta Asselborn a Süddeutsche Zeitungnak.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/vhegy