2016. augusztus 18., csütörtök

Trump csak heccből indult, de most már kiszállna

Michael Moore filmrendező azt állítja: az amerikai republikánus pártiak elnökjelöltje soha nem is akart elnök lenni, és most is azon van, hogy kiszálljon az elnökválasztási küzdelemből.


Donald Trump, amerikai elnökválasztás, Michael Moore, NBC, Hillary Clinton, The Huffington Post,
Donald Trump  — Fotó: David Maxwell/EPA/MTI
A nemcsak dokumentumfilmjeiről, hanem vitatott kijelentéseiről is ismert rendező szerint Donald Trump saját kampányát szabotálja.

Moore azt állítja: ezt tényként mondta el neki valaki, aki szerinte egészen pontosan ismeri a helyzetet, ám a rendező nem nevezi meg ezt a személyt.

Heccből indult


A rendező változata szerint Trump tulajdonképpen csak bedobta az NBC televízió vezetőinek, hogy indul az elnökválasztáson, mert így akart volna kedvezőbb feltételeket kicsikarni showműsora (The Apprentice) reménybeli újraindításához, aztán őt magát is meglepte az előválasztásokon elért sikere, sőt, megrészegítette, és szinte beleszeretett az elnökjelölti szerepbe.
Trump újra meg újra beleszeretett önmagába, és hamar meg is feledkezett eredeti tervéről, hogy csak showműsora újraindításában reménykedve indul az elnökjelöltségért. Egyszeriben már nem az üzletkötések királya volt, hanem a világ királya lett” — írja Moore.

Ki akar szállni


Aztán sorra veszi azokat a hibákat, amelyeket Trump az elmúlt néhány hétben elkövetett — az iraki háborúban a fiát elveszítő, pakisztáni gyökerű amerikai apa elleni támadás, az alkotmánynak a szabad fegyverviselést garantáló második kiegészítése körüli viták —, és azt állítja, hogy ezek nem véletlenek voltak, hanem a republikánus elnökjelölt szándékosan követte el őket, hogy saját maga „áldozza fel” a kampányát.

Michel Moore-nak szilárd meggyőződése, hogy e szándékos hibák Trump új stratégiájának részei, mert szerinte az üzletember mindenképpen ki akar szállni a Fehér Házért folyó versenyből. Inkább kiszáll, semmint veszítsen — állítja a rendező.
Higgyenek nekem, ismerem a pasast. Egy egész délutánt töltöttem vele. Inkább meghívja Clintonékat és Obamáékat együtt a következő esküvőjére, mint hogy a vesztesek skarlátbetűjét viselje a novemberben elveszített választás után” — fogalmaz a filmrendező.
Michael Moore ezzel lényegében annak a sok összeesküvés-elméletnek az egyikét eleveníti fel, amely Donald Trump választási kampányát végigkíséri, és hol halványabban, hol erőteljesebben, de mindig megjelent a kommentárokban:
  • Trump — aki régi barátja a Clinton házaspárnak — Hillary Clintonnal egyetértésben indult az elnökjelöltségért, hogy szétverje a republikánus tábort, és lehetővé tegye az ő győzelmét novemberben;

  • Trump pusztán szórakozásból indult az elnökjelöltségért, de amikor látta a hatást és az óriási sikert, meggondolta magát, mert nagyon komolyan vette, hogy akár elnök is lehet belőle.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/vhegy