2016. augusztus 25., csütörtök

Románok is meghaltak az olaszországi földrengésben

FRISSÍTÉS: a bukaresti külügyminisztérium csütörtök délutáni közleményéből tudtuk meg, hogy a román halálos áldozatok száma ötre emelkedett, 11 személy hollétéről még mindig nincsenek információk.

A jelenleg ismert információk szerint a Közép-Itáliát szerda hajnalban sújtó erős földrengésben két román állampolgár is életét vesztette, nyolcat pedig eltűntnek nyilvánítottak.


Amatrice, földrengés, Olaszország, olaszországi földrengés, természeti katasztrófa
Romok között talált holtestet visznek a mentőegység dolgozói a nagy részében teljesen megsemmisült Amatricében — Fotó: Stefano Rellandini/REUTERS
A román külügyminisztérium csütörtöki reggeli jelentéséből kiderül továbbá az is, hogy négy román állampolgárt súlyos sérülésekkel kórházban ápolnak.

A román külügy tíz olyan személyről tud, akik az épületek megrongálása miatt nem térhettek vissza otthonukba, ők egy sátortáborban töltötték az éjszakát.

A katasztrófában érintett személyek az alábbi telefonszámokon kérhetik a konzuli szolgálat segítségét:
  1. Románia Olaszországi Nagykövetsége — (0039) 06 835 233 58 és (0039) 06 835 233 56;

  2. Bolognai Román Konzulátus — (0039) 051 5872120 és (0039) 051 5872209
A csütörtök reggelre a közép-olaszországi földrengés halálos áldozatainak száma 247 emelkedett, a súlyos sérültek száma több százra tehető, akárcsak azoké, akiknek hollétéről még nincsenek információk.

Az eddigi információk alapján a földrengésnek nincs magyar áldozata vagy sérültje.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.