2016. augusztus 2., kedd

Örök nyugalomra helyezték Esterházy Pétert

A június 14-én, 66 évesen hasnyálmirigyrákban elhunyt Kossuth-díjas írót a Veszprém megyei Gannán, a Szent Kereszt Felmagasztalása plébániatemplom mauzóleumában temették el.


Esterházy Péter, gyász, irodalom, kultúra, Hasnyálmirigynapló, könyvhét, Esterházy Péter halála, Esterházy Péter betegsége, Esterházy Péter temetése
Végső búcsú — Fotó: Bodnár Boglárka/MTI
A Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát celebrálta latin nyelvű gyászszertartáson a családtagok és hozzátartozók mellett az író pályatársai, művészek, a könyvszakma képviselői, valamint politikusok is részt vettek.

A család előzetesen megkérte a gyászolókat, hogy ne vegyenek és hozzanak virágot, hanem ajánlják fel az erre szánt összeget az Alapítvány a Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért nevű szervezetnek.

Hasnyálmirigynapló 


Esterházy Péter, aki a mai magyar prózairodalom egyik legjelentősebb alakja volt, tavaly októberben az Élet és Irodalomban írott cikkében jelentette be, hogy súlyos beteg.


Esterházy Péter, gyász, irodalom, kultúra, Hasnyálmirigynapló, könyvhét,
Esterházy Péter — Fotó:Mohai Balázs/MTI
Betegségéről könyvet is írt, amely Hasnyálmirigynapló címmel jelent meg az idei könyvhétre. A rendezvényt az író nyitotta meg június 9-én (Fotó) és ez a kötet volt a legnépszerűbb a könyvhét fővárosi programjain.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/vhegy