2016. augusztus 23., kedd

Merkel váltig állítja: helyesen járt el menekült-ügyben

Helyes döntés volt a Magyarországon Nyugat felé gyalog elindult menekültek beengedése Németországba tavaly szeptember elején — mondta Angela Merkel német kancellár egy keddi lapinterjúban.


Angela Merkel, Willkommenskultur, Németország, Magyarország, háborús menekültek, illegális bevándorlás, migráció,
Fotó: Matthias Schrader/AP/MTI
A kancellár a Ruhr Nachrichten című német lapban megjelent interjúban nemmel válaszolt arra a kérdésre, hiba volt-e a Magyarországon elindult menekültek beengedéséről tavaly szeptember 5-re virradóra hozott döntés.

Figyelembe kell venni, hogy a korábban kibontakozott fejlemények révén augusztusban és szeptemberben kiéleződött a helyzet, hiszen egyre többen keltek át gyalog Magyarországról Ausztriába, és „Budapesten súlyos humanitárius szükséghelyzet” alakult ki.

Merkel ma is úgy ítéli meg, hogy a menekültek beutazásának engedélyezése Magyarországról Németországba „szükséges és helyes” döntés volt.

Mint mondta, „ezeknek az embereknek a túlnyomó többsége a háború és a terror elől menekült hozzánk Szíriából és Irakból”, és „humanitárius kötelességünk volt segíteni és ellátni őket”.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI