2016. augusztus 12., péntek

Megvan az első román aranyérem Rióban

Román sikerrel ért véget a női párbajtőrözők csapatversenye a riói olimpia csütörtöki napján.


nyári olimpiai játékok, Rio 2016, Simona Gherman, Simona Pop, Ana Maria Popescu, Loredana Dinu, vívás, Románia,
Fotó: Sergei Ilnitsky/EPA
A döntőben a románok a címvédő és tavaly világbajnok kínaiakkal csaptak össze a csapatversenyek első napján és fegyelmezett vívással — éppen azzal, ami ellenfelük erőssége — magabiztos győzelmet arattak.

Az első hat asszó során tekintélyes, héttalálatnyi előnyt hoztak össze, innentől pedig az ázsiaiaknak már nagyon nehéz dolguk volt. Időnként közelebb zárkóztak, de volt már kilenctusos különbség is. Az utolsó párban Ana Maria Popescu — aki férjhez menetele előtt Brânzăként vált a női párbajtőrvívás egyik legjobbjává — taktikusan őrizte az előnyt Hszü An-csivel szemben.

A világranglistán éppen döntőbeli ellenfelük mögött második helyezett románoknál a hetedik asszóra becserélték a tartalék Loredana Dinut, hogy ő is kaphasson aranyérmet. A kínaiaknál is pástra lépett a negyedik csapattag, Hao Csia-lu.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI