2016. augusztus 24., szerda

Hazaérkezett a magyar olimpiai csapat

Szerdán 8 óra után leszállt Budapesten az „aranygép”, amellyel hazatértek Rio de Janeiróból azok a magyar sportolók, akik utolsóként még az olimpia helyszínén tartózkodtak.


Rio 2016, Magyarország, Hosszú Katinka, Shane Tusup, Szász Emese, Szabó Gabriella, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina, Magyar Olimpiai Bizottság,
A magyar olimpiai csapat tagjai a Liszt Ferenc-repülőtéren — Fotó: Szigetváry Zsolt
A járattal csaknem 150 fő érkezett, köztük sportolók, kísérők, orvosok és a MOB stábjának tagjai is.

Az érmet nyert versenyzők közül a három arany- és egy ezüstéremmel záró úszó, Hosszú Katinka, a párbajtőrben olimpiai bajnok Szász Emese, az aranyérmes női kajaknégyesből Szabó Gabriella, Csipes Tamara és Fazekas-Zur Krisztina, továbbá a férfi párbajtőrcsapattal bronzérmes Rédli András tartózkodott a fedélzeten.

Rio 2016, Magyarország, Hosszú Katinka, Shane Tusup, Szász Emese, Szabó Gabriella, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina, Magyar Olimpiai Bizottság,
A légikikötőben a hagyományoknak megfelelően kettős tűzoltó vízsugárral fogadták a repülőgépet — Fotó: Szigetváry Zsolt 
A küldöttség köszöntésére  Syma Csarnoknál kerül sor, ahol a tervek szerint a vasárnap véget ért olimpia valamennyi magyar érmese színpadra lép.

A szurkolókat, a családtagokat, a szövetségek, valamint a klubok vezetőit és munkatársait, továbbá az újságírókat 9 órára várják a közvetlen hangulatú fogadásra a Dózsa György úti létesítménynél.

Magyarország nyolc arannyal, három ezüsttel és négy bronzzal zárta a riói játékokat.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI