2016. augusztus 19., péntek

200 m síkfutás? Nem is kérdés: Usain Bolt

A jamaicai Usain Bolt esélyeshez méltóan megnyerte a férfi 200 méteres síkfutást a riói olimpián, és megszerezte pályafutása nyolcadik ötkarikás aranyérmét.


Usain Bolt, Rio 2016, nyári olimpiai játékok, atlétika, Andre de Grasse, Christophe Lemaitre,
Bejött a papírforma: simán nyert Usain Bolt— Fotó: Dylan Martinez/REUTERS
Ezzel feljött az örökranglista tizedik helyére, és megelőzte - többek között - a magyar vívólegendát, Gerevich Aladárt is.

Bolt 2008-ban Pekingben, 2012-ben Londonban megnyerte a 100 és a 200 métert, valamint tagja volt a 4x100-as váltónak. Most Rióban is triplázásra készül, és eddig a két egyéni sprintszám elsőségét szerezte meg.

Usain Bolt, Rio 2016, nyári olimpiai játékok, atlétika, Andre de Grasse, Christophe Lemaitre
Ellenfelei még a közelében sem voltak — Fotó: Leonhard Foeger/REUTERS
A fináléban Bolt remekül kapta el a rajtot, és a kanyarból kijövet már látszott, hogy megszorítani sem tudják. Végül csak ő ért be 20 másodperc alatt (19:78 mp). A második helyet a kanadai Andre de Grasse kaparintotta meg (20:02), és a francia Christophe Lemaitre jött be harmadiknak (20:12).

A jamaicai sztár 2008 óta uralja a 100 és 200 métert, a két szám világcsúcstartója, előbbiben 3-szoros, utóbbiban négyszeres világbajnok, és a váltóval is nyert négy vb-t.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI