2016. július 20., szerda

Tényleg öngyilkos lett Dan Condrea

A román legfőbb ügyészség megállapította, hogy a hamisított kórházi fertőtlenítőszerek botrányában érintett román vállalkozó öngyilkossági szándékkal tudatosan ütközött gépkocsijával az út menti fáknak május végén.


Dan Condrea, Hexi Pharma, accident dan condrea, moartea lui dan condrea
Dan Condrea — Fotó: Radu Tuță/Agerpres
A vádhatóság szóvivője szerdán bejelentette: lezárták a baleset ügyében indított vizsgálatot, ugyanis nem találtak bűncselekmény elkövetésére utaló jeleket.

A nyomok arra utalnak, hogy Condrea szándékosan vezette neki személygépkocsiját Bukarest közelében az út mentén levő fáknak. A vállalkozó nagy sebességgel hajtott neki egy fának, fékezésre utaló nyomokat ugyanis nem találtak a baleset helyszínén. Az ütközés olyan erős volt, hogy ennek nyomán az autó több fának is nekicsapódott, a jármű teljesen szétroncsolódott.

Halálának körülményeit azért vizsgálták ki, mert a baleset pillanatában Condrea ellen bűnügyi vizsgálat zajlott, miután kiderült, hogy vállalata, a Hexi Pharma hígított fertőtlenítőszereket forgalmazott romániai kórházaknak. Sajtóértesülések szerint az üzletembert őrizetbe vették volna a baleset utáni napon.

Condrea halála ellenére folytatódik az ügyészségi vizsgálat a hamisított fertőtlenítőszerek ügyében.


Augustin Lazăr legfőbb ügyész a múlt héten közölte:
280 kórház érintett, az ügyészek által készített becslés szerint 70 millió lej kárt állapítottak meg.

Fertőző kórházak


A Hexi Pharma-ügy azért is okozott nagy botrányt, mert Romániában magas a kórházi — nozokomiális — fertőzések száma.


Az elmúlt hetekben az egészségügyi minisztérium több kórházban vizsgálatot rendelt el, és megállapította, hogy több helyen nem tartják be az alapvető higiéniai szabályokat.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.