2016. július 22., péntek

Szélesíti a célközönségét a SIC Feszt

Családi nap, érdekes közéleti és politikai előadások, szórakoztató programok és fergeteges koncertek várják a SIC Fesztre látogatókat.


HÁRIT, Háromszék, SIC Feszt, Székelyföld, koncert, családi nap, diákolimpia, Wellhello, Ocho Macho, Intim Torna Illegál,

A Székelyföldi Szabadegyetemből fesztivállá alakult 3. SIC Feszt kicsiknek és nagyoknak egyaránt lehetőséget biztosít a kikapcsolódásra, és természetesen a hasznos időtöltésre a hazai és külföldi résztvevők előadásai által.

Az augusztus 11-14. között, Csomakőrösre látogató az erdélyi fesztiváldivatokról, a székelyföldi turizmus vonzerejéről, a világ, az Európai Unió és a hazai politika aktuális kérdéseiről, a közösségi média árny- és napos oldalairól hallgathatnak érdekfeszítő előadásokat, és maguk is vitázhatnak majd arról — a témában tapasztalt személyekkel —, hogy itthon vagy külföldön érdemesebb élni.

Nem maradnak el a helyi gazdasági fejlesztéseket boncolgató beszélgetések sem, de az is kiderül, hogy milyen az Európai Parlamentben dolgozók mindennapjai. A Márton Áron Emlékév kapcsán a püspök életéről is sor kerül egy kerekasztal beszélgetésre.
Évről-évre azon dolgozunk, hogy újításokat hozzunk be a rendezvénybe, hogy az minél több korosztálynak és elvárásnak megfeleljen. Ha hat évvel ezelőtt, a Háromszéki Szabadegyetemmel csak a középiskolásokat sikerült megszólítanunk, idén minden korosztályhoz és több érdeklődési körhöz szólunk — mutatott rá Kelemen Szilárd, a SIC Feszt főszervezője.

Diákolimpia 


A sportolni vágyó középiskolások, egyéni és csapatvetélkedőkön próbálhatják ki magukat: bulis játékokon, érdekes és szórakoztató próbatételeken mutassák meg rátermettségüket.


A nyertes csapat jutalma egy brüsszeli tanulmányút Sógor Csaba és Winkler Gyula EP képviselők jóvoltából.

Családi Nap


A szombaton sorra kerülő Családi Nap színes programokkal, valamint az Evilági és a Kelekótya együttesek koncertjével várja a gyerekeket és szüleiket.


Koncertek


HÁRIT, Háromszék, SIC Feszt, Székelyföld, koncert, családi nap, diákolimpia, Wellhello, Ocho Macho, Intim Torna Illegál,

Idén, első alkalommal Székelyföldön, a SIC Feszten lép fel a széles körben ismert Wellhello.


Ott lesz a fesztiválon az Ocho Macho, az Intim Torna Illegál, valamint a New Level Empire, akik a The Last One című számukkal 2014-ben A Dal című műsorba is bekerültek és egészen a döntőig jutottak.

A fesztivál meghívottja még a magyarországi 2014-es X-Faktor ötödik helyezettje Szabó Ádám, színpadra lép Luppinger Attila is, aki idén nagy sikerrel szerepelt a TV2 Kismenők c. tehetséggondozó műsorában. Továbbá fellép a gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company, akiknek legismertebb dalaik a hazai és külföldi rádiókban is hallhatóak, a kolozsvári Whisperblast, a tehetséges kovásznai diákokból álló PinceBand zenekar, illetve a DreamLand Music Project is.A koncerteket követően a lemezjátszók mögül Dj BRNY, Nick Havsen, Dj Turbo és Dj Dewil fokozza majd a buli hangulatát.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.