2016. július 27., szerda

Székelyföldi gyerekekkel találkozott Herczegh Anita

Áder János köztársasági elnök felesége a Böjte Csaba által létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyergyószentmiklósi Szent Anna gyermekotthonából érkezett gyerekeket látogatta meg a zánkai Erzsébet-táborban.


Böjte Csaba, Dévai Szent Ferenc Alapítvány, Herczegh Anita, Szent Anna gyermekotthon, Erzsébet-tábor, Zánka
Herczeg Anita ölelésében — Fotó: Kovács Tamás/MTI
A tizenkilenc, 6 és 16 év közötti gyermekből és két kísérőből álló csoport vasárnap érkezett Zánkára, és összesen 6 napot töltenek a táborban.

A székelyföldi gyerekek a Balaton partján együtt nyaralnak az itt tartózkodó, körülbelül 1800 gyerekkel, a táncháztól a színházi előadáson, koncerteken, sporteseményeken át a strandolásig számtalan eseményen vehetnek részt.
A gyerekek közül sokan még nyaralni sem voltak, nemhogy külföldön vagy a Balatonnál. Ezek az egyhetes táborok életre szóló élményt, és olyan feltöltődési lehetőséget jelentenek, ami nagyon fontos az ő számukra is. Emellett a táborok nemcsak abban segítenek, hogy a gyermekek különleges élményeket szerezzenek, hanem abban is, hogy egymást is jobban megismerjék” — mondta Herczegh Anita.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.