2016. június 8., szerda

Tornádó söpört végig Hamburgon

A forgószél leszakította számos épület tetőszerkezetét és fákat csavart ki, a heves eső pincéket árasztott el.


extrém időjárás, Hamburg, Németország, tornádó, esőcunami,
Gyökerestől kicsavarta a fákat a pusztító erejű szélvész — Fotó: Daniel Reinhardt/EPA/MTI
A tűzoltókat több mint 200 helyszínre riasztották. Az egyelőre nem ismert, hogy a természeti csapásnak vannak-e sérültjei.

Esőcunami


Kedden Németország nyugati részén máshol is ítéletidő volt. A Damme nevű alsó-szászországi kisvárosban késő délután 20 perc alatt négyzetméterenként 70 liter csapadék hullott, a település háromnegyede víz alá került. Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Münster több részét is elárasztotta a rövid idő alatt hullott nagy mennyiségű csapadék.

Folytatódott a rendkívül esős, viharos időjárás az ország délnyugati részén fekvő Baden-Württemberg tartományban is, ahol helyenként fél óra alatt négyzetméterenként 30-40 liter eső esett. Például Heidelbergben, ahol ugyancsak több utca víz alá került.

Németország déli és nyugati részén május vége óta tart a sokak által esőcunaminak is nevezett szélsőséges időjárás. A viszonylag kis területen, jellemzően néhány négyzetkilométeren rövid idő alatt lehulló nagyon sok csapadék miatt keletkezett áradásokban eddig már 11 ember meghalt.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI