2016. június 17., péntek

Rendhagyó zarándoklat: 1300 kilométert szaladnak Csíksomlyóig

Két ultramaratonista, Frank Tibor és Veress Béla végigfutja az 1300 kilométeres Mária-utat.

maraton, Mária-út, Mariazell, Csíksomlyó, Mária Út Egyesület, Mária-maraton, Frank Tibor, Veress Béla, zarándoklat,
Mária-maraton: nem csupán futóverseny vagy kerékpártúra, sokkal inkább „lelki közösség” — Forrás: Mária Út Egysület
A sportolók szombat reggel indulnak Mariazellből és július 10-én érkeznek meg Csíksomlyóra. A futókhoz tizenkét kerékpáros is csatlakozik.

A háromhetes programon a legrövidebb napi megtett út 42 kilométer, a leghosszabb több mint 79 kilométer lesz, pihenőnapot nem tartanak.

A sportolókat Kocsis Fülöp görög katolikus metropolita indítja el a rendhagyó zarándoklatra, Budapesten pedig fogadja és megáldja őket Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek.

A csapathoz néhány kilométerre, órára vagy napra bárki csatlakozhat, akár futva, akár kerékpáron. A Mariazell és Csíksomlyó közötti távolság napi lebontásban megtalálható ITT; elérhetők az indulás és érkezés településeinek nevére kattintva GPS-koordináták is.

A Mária-maratont az idei, meghívásos alapon szervezett első alkalom után az egyesület a tervei szerint minden évben megrendezi. Jövőre már szélesebb körben és versenyként is meg szeretnék hirdetni .„A Mária-maraton nem csupán futóverseny vagy kerékpártúra”, sokkal inkább „lelki közösség” és az „egészséges életmód felmutatása” — fogalmaztak, hozzátéve, hogy reményeik szerint évről évre egyre többen járják majd végig a teljes Mária-utat.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI