2016. június 3., péntek

Óriáspanda született egy belga állatkertben

Ez az apró rózsaszín, visító, vak valami igazi csodának számít Belgiumban; ő az első pandabébi, amely az országban valaha is megszületett.


óriáspanda, Belgium, állatvilág, állatkert, Pairi Daiza, Hao-Hao
Hao-Hao, a brugulette-i Pairi Daiza állatkert nőstény óriáspandája szájában az újszülött kölykével — Fotó: Benoit Bouchez/Pairi Daiza/EPA/MTI
Spanyolország és Ausztria után most Belgium a harmadik európai ország, ahol óriáspandabébi született az elmúlt 20 évben.

A belga állatkert gondozói a könnyeikkel küszködtek a csoda láttán. 2014 óta él óriáspanda náluk, Kínától kapták kölcsön. Hao-Hao-t mesterségesen termékenyítették meg, hogy gyarapodjék az óriáspanda alig 1900 egyedes állománya a világban.

Az alig 170 grammos bébinek még nincs neve, de nem is a keresztelő most a legfontosabb. A következő napok kritikusak lesznek. Ha minden rendben megy, pár éven belül másfél mázsás szelíd óriássá cserepedik majd.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI