2016. június 14., kedd

Jövőben Budapesten lesz a bukaresti férfi tenisztorna

Budapestre költözik 2017-ben a bukaresti férfi tenisztorna — idézte a verseny jogtulajdonosának, Ion Țiriac román üzletembernek a nyilatkozatát a Ziare.com román portál.


BNR Arena, BRD Năstase-Țiriac Trophy, bukaresti tenisztorna, Ilie Năstase, Ion Țiriac, ATP 250
Ion Țiriac — Forrás: Facebook/BRD Nastase Tiriac Trophy
A korábbi legendás teniszező elmondta, a tulajdonában álló és húsz éve Bukarestben rendezett BRD Năstase-Țiriac Trophy szervezési jogait a rossz bukaresti körülmények miatt volt kénytelen átengedni két évre Budapestnek.

A tornát eddig a Román Nemzeti Bank tulajdonában levő BNR Arénában rendezték, de az 5000 férőhelyes lelátóval rendelkező központi pálya használatát a lelátók rossz állapota miatt betiltották a hatóságok.

A BNR korábban közölte, hogy az európai szabályozások miatt nem áll módjában pénzt fordítani olyan ingatlanokra, amelyekben nem a bank tevékenykedik.
Mindent megtettem azért, hogy Bukarestben folytathassuk, (...) de belőlem senki nem űzhet csúfot. Ez nemcsak egy tenisztorna volt, hanem egy évente megrendezett esemény. (...) Én sem az államtól, sem a szövetségtől nem kértem pénzt a szervezésre. Szervezzen ezen túl a nemzeti bank, a kormány, a tenisz szövetség tenisztornát Romániában. Én befejeztem! — jelentette ki Țiriac a Digi Sport csatornának adott interjúban.
A Ziare.com portál megjegyezte, a bukaresti női tenisztornát továbbra is a román fővárosban szervezik meg.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.