2016. június 7., kedd

Pokolgép robbant Isztambulban

Pokolgépes támadást követtek el egy autóval Isztambul belvárosában kedden a készenléti rendőrség egyik járműve mellett — jelentette a Habertürk török hírtelevízió.


Isztambul, Törökország, pokolgép, terrorcselekmény, Kurdisztáni Munkáspárt
Két rendőrségi busz lehetett a célpont, egy robbanószerrel megrakott jármű kanyarodhatott ki eléjük — Forrás: Twitter/Daily Express
A robbanásban tizenegyen meghaltak, köztük 7 rendőr és 4 civil, a sebesültek száma 36, három személy állapota súlyos.

A detonáció a közismert Fedett Bazártól mintegy egy kilométerre, a Vezneciler metróállomás közelében következett be, a város szállodákkal teli kerületében.

A helyszínre több mentőautót vezényeltek. A környéket a hatóságok lezárták. Az eset közelében található egyetemi épületben is komoly károk keletkeztek, az állmennyezet több helyen leszakadt, az ablakok betörtek. Az intézményben az oktatás átmenetileg szünetel.

A török sajtó szerint a merénylet a törökországi kurd kisebbség autonómiájáért fegyveres felkelést folytató szakadár Kurdisztáni Munkáspártra (PKK) vall, mivel más terrorszervezetekkel ellentétben ők támadásaikkal nem kifejezetten turistákat, hanem a török biztonsági erőket, így a rendőrség tagjait veszik célba.

Isztambulban legutóbb május 12-én történt hasonló eset az ázsiai oldal külvárosi részén, akkor 8-an sebesültek meg.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI